Değil Hakkında Gerçekler bilinen yangın kapısı

Wiki Article

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır bilirkişi ekibimiz kanalıyla üretimini yaptığımız Yangın Baplarının başarısı ile öbür Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından güçlü kalite, metanet, %100 projeye geçim ve munis bedel politikamız ile ayrışmaktayız.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik gibi faktörlere bentlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının daha etkili bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceği dair hemfikirler.

Bu merdivenler, ivedi kaçış senaryolarında hızlı ve emniyetli bir şekilde açılıp kullanıma apiko hale hasılat. Bu sayede, binada kâin kişilerin eskiden boşaltma edilmesi katkısızlanır ve güç kaybı riski minimize edilir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve katkısızlıklı bir şekilde olay yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik maddeleri ihtarnca yapılan düzenlemelerin katı esna, bütün yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, elan bina tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda santimantal davranılmalıdır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler göz önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Isıya dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat öbür kapı imalatları kabil bileğildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması katkısızlanabilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; yan nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da muayyen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu içeriğimizde yangın kapısı Adana münasebetiniz kucakin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele Yangın Merdiveni Kapısı alacağız. 

Panik pas sebebiyle kucakerden autarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı tamam iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde acil çıkış örgülabilir.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine sargılı olarak Umumi olarak, 2023 yılı bakımından 30 metreden henüz erdemli olan fiilyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zorunlu hale gelmektedir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page